Toelatingseisen & aanmelden

Toelatingseisen

 

De algemene opleidingseisen

Diploma vwo, havo of mbo (niveau 4).

Met een diploma vwo, havo of mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig buitenlands diploma, voldoe je aan de algemene opleidingseisen. Hiernaast heeft de opleiding Docent muziek ook nog een eigen toelatingsexamen.

 

Muziek zit in je bloed

Van kandidaten die deelnemen aan het toelatingsexamen verwachten we dat muziek in hun bloed zit en dat het muziekonderwijs hen boeit! Bij aanvang dien je al behoorlijk met één of meer instrumenten overweg te kunnen. Daarbij is het heel belangrijk dat je over een goed gehoor beschikt, dat je muziek van blad kunt lezen en dat je het nodige inzicht hebt in muziektheorie/solfège.

 

Open voor de vrijeschoolpedagogie

Vanzelfsprekend sta je ook open voor de vrijeschoolpedagogie, want dat is een belangrijk vertrekpunt in deze opleiding.

 

Aanmelden voor toelatingsexamen

Voldoe je aan de algemene opleidingseisen? Dan kun je je online aanmelden voor het toelatingsexamen via deze link naar onze webpagina op de website van Hogeschool Leiden (klik hier).

Wij bieden overigens ook een vooropleiding aan waarbij je als het ware klaargestoomd kunt worden voor het toelatingsexamen. Verderop op deze pagina vind je daar alle informatie over.

 

Proeftoelating

Je kunt een proeftoelating doen. Meer info hierover vind je hier.

 

Studeren met een functiebeperking

Onder een functiebeperking verstaan we alle aandoeningen die chronisch van aard zijn en die tot studievertraging kunnen leiden. Bijvoorbeeld een motorische of zintuiglijke handicap, psychische belemmeringen, spraakstoornis, dyslexie/dyscalculie, autismespectrumstoornis of AD(H)D. Onze opleiding biedt voorzieningen die je ondersteunen bij het volgen van de studie, zoals bijvoorbeeld tentamentijdverlenging. Wil je hierover meer weten, kijk dan op hsleiden.nl/studentenvoorzieningen/decaan.

 

 

 

Vooropleiding t.b.v. toelatingsexamen

 

De vooropleiding traint kennis en vaardigheden op het gebied van:

• muziektheorie en gehoortraining;

• piano (liedbegeleiding) en zang; en

• de wereld van de gecomponeerde muziek.

De vooropleiding duurt 25 weken en is vanaf september, elke woensdag van ca. 16.00 tot 18.30 uur.

 

Wil je binnen 25 weken op niveau kunnen komen, dan wordt een bepaald instapniveau verondersteld. Je moet muzieknotatie kunnen lezen en al behoorlijk overweg kunnen met een muziekinstrument (en zang). Verder moet je bereid en in staat zijn om dagelijks serieus te oefenen. Vooraf willen wij nagaan of deze voorwaarden aanwezig zijn.

Het inschrijfgeld bedraagt € 750, inclusief lesmateriaal en deelname aan het toelatingsexamen.

Vul het inschrijvingsformulier (download hier) in en stuur deze naar Hogeschool Leiden, opleiding Docent muziek, Zernikedreef 11, 2333 CK  Leiden. lees meer

 

Inschrijfdatum

Meld je aan vóór 1 mei 2019 via de website www.studielink.nl.

 

 

 

Aanmelden

 

Als je de opleiding Docent muziek wilt gaan doen, moet je je aanmelden voor ons toelatingsexamen en je tegelijkertijd inschrijven voor de opleiding via Studielink.

 

Aanmelden voor toelatingsexamen

Via een onlineformulier schrijf je je in voor het toelatingsexamen (klik hier)

 

Inschrijven bij Studielink

Via www.studielink.nl regel je je aanmelding bij DUO en je aanvraag voor studiefinanciering in één keer. Ook een adreswijziging geef je hier door. Met jouw persoonsgegevens wordt uiteraard zorgvuldig omgegaan, binnen het kader van de privacywetgeving. Vragen over de opleiding kun je stellen via studeren@hsleiden.nl. Antwoorden op vragen over Studielink kun je vinden op www.studielink.nl.

 

Inschrijfdatum

Meld je aan vóór 15 juli 2018 via de website www.studielink.nl.

Bij vragen over inschrijven kun je contact opnemen met Balie Studentzaken via (071) 518 88 81 of kijk op www.studielink.nl.

 

Kosten

Naast collegegeld betaal je nog kosten voor studiematerialen.

Verder dien je rekening te houden met kosten voor boeken, excursies en reizen. Bij aanvang van de studie dien je ook te beschikken over een piano/keyboard en een akoestische gitaar.

Ook is het mogelijk om sommige vakken te volgen, als contractstudent. Dit gebeurt altijd in overleg met de betrokken docenten.

Onder bepaalde voorwaarden betaal je instellingscollegegeld.

 

 

Contact

Opleiding Docent muziek

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK  Leiden

(071) 518 88 00