De faciliteiten

Onderdeel van Hogeschool Leiden

De opleiding Docent muziek is onderdeel van Hogeschool Leiden, en zit in een modern gebouw op 10 minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. Alles wat je nodig hebt om goed te kunnen studeren, is hier aanwezig.

 

Servicedesk

Voor al je informatie kun je terecht bij de Servicedesk. Op de begane grond, naast de ingang en de bookshop, vind je de balie van de Servicedesk. De medewerkers staan je hier dagelijks te woord en beantwoorden graag jouw vragen. Ook bevindt zich hier de uitleenservice voor laptops.

 

ICT-voorzieningen

Er staan overal computers (pc en Apple) voor je klaar waar je direct op kunt werken. Ook is er binnen de hogeschool een draadloos netwerk waarop je kunt inloggen. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van voorzieningen als de digitale leeromgeving Itslearning en draadloze netwerken.

 

Mediacentrum

Het Mediacentrum is dé plaats om informatie te zoeken en te vinden. Studenten en medewerkers hebben hiertoe vrij toegang. In het Mediacentrum vind je boeken, tijdschriften, cd-roms, dvd’s en vele andere voorzieningen. Je kunt hier ook in een rustige omgeving studeren op de vele werkplekken, met of zonder computer.
Al onze digitale diensten – zoals de catalogus en de online-databanken – kun je via de elektronische leeromgeving Blackboard of via de website van het Mediacentrum overal raadplegen. Het maakt daarbij niet uit of je binnen de gebouwen van de hogeschool aan het werk bent, of thuis studeert. www.mediacentrum.wordpress.com

 

Grand café

Hier is het goed toeven – aan de bar, op de loungebank of aan één van de tafeltjes. De ideale gelegenheid om ’s ochtends even een kopje koffie te drinken, of aan het einde van de dag nog even gezellig wat te drinken en bij te kletsen.

 

Restaurant

Op de begane grond vind je ons restaurant, waar je dagelijks uit verschillende verse broodjes, salades en warme maaltijden kunt kiezen. Ook voor een soepje, een snack en verschillende soorten drinken kun je hier terecht. Neem vervolgens plaats op een van de comfortabele banken, of geniet van je lunch in het zonnetje in de aangrenzende binnentuin.

 

HL Bookshop

In de hal van Hogeschool Leiden bevindt zich de HL Bookshop. Hier kun je studieboeken kopen, je boekenpakket bestellen, kopiëren, of gewoon een leuk leesboek of kaartje kopen.

 

Stilteruimte

Actief studeren vraagt af en toe ook om ontspanning en tijd om tot jezelf te komen. De stilteruimte is een plek waar je even helemaal niets hoeft. Hier kun je nieuwe energie opdoen.

 

Engelstalige informatie

Voor Engelstalige informatie over Hogeschool Leiden en haar activiteiten ga je naar: www.hsleiden.nl/english

Contact

Opleiding Docent muziek

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK  Leiden

(071) 518 88 00